Kültür sanat dünyasının seçkin isimleri Kültür A.Ş.’nin geleneksel iftar programında bir araya geldi
13.06.2016

İlim, kültür, sanat ve basın dünyamızın değerli isimleri, Kültür A.Ş.’nin geleneksel iftar programında bir araya geldi.

Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün bahçesinde düzenlenen iftar programı, Kur'ân-ı Kerîm tilâvetiyle başladı.

Programda davetlilere hitaben bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Başkan Vekili ve Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selâmet, Kültür A.Ş.’nin, İstanbul’un dinamiklerinde kendini bulmuş bir kurum olduğunu belirterek, şirketin vizyonunu, bu şehrin kültür ve sanatına yön veren lider bir marka şirket olmak şeklinde özetledi. Selâmet, Kültür A.Ş.’nin misyonunu ise şöyle ifade etti: “İstanbul’un kültür ve sanat değerlerinin açığa çıkartılması, yaşatılması, kültür sanat zenginliğinin dünyaya tanıtılması için her türlü kültür ve sanat ürünü, kültür ve sanat hizmetleri üretmektir.”

Kültür A.Ş.’nin faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Selâmet, 2015 yılında 56 farklı mekânda düzenledikleri 2 bin 930 etkinliğin toplam 637 bin 929 kişi tarafından izlendiğini kaydetti. Geçen yıl ayrıca 38 kitap, 5 albüm, 2 belgesel film yayınladıklarını belirten Selâmet, 2015 yılının en önemli faaliyetinin, 10 ciltlik Büyük İstanbul Tarihi isimli çalışma olduğunu söyledi. Eserin hazırlanmasındaki katkılarından dolayı İslâm Araştırmaları Merkezi’ne (İSAM) ve Kültür A.Ş. çalışanlarına teşekkür etti.

İstanbul Kitapçısı’nın geçen yıl 5 olan şube sayısını 9’a çıkardıklarını belirten Selâmet, Kültür A.Ş.’ye bağlı müzeler hakkında da bilgi verdi. Selâmet, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanı, Magnaura Sarayı, Şerefiye Sarnıcı, İstanbul Kent Müzesi ve MiniaWorld projelerinin de devam ettiğini söyledi.

Selâmet, davetlilerin desteklerinin devamını isterken, Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını huzur ve mutluluk içerisinde geçirmeleri temennisinde bulundu.

Programın sonunda davetlilere Kültür A.Ş. Yayınları’ndan ve Hediyem İstanbul ürünlerinden hediye edildi.