Türk Dünyası Temsilcileri Kültür AŞ İftarında Bir Araya Geldiler

Türk Dünyası temsilcileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ tarafından geleneksel hâle getirilen Türk Dünyası İftar Buluşmaları programında bir araya geldi.

Geleneksel Türk Dünyası İftar buluşması Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük’ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde yer alan Zinnet Restaurant’ta gerçekleşen Türk Dünyası iftar yemeğine, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak, , Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Erkin Sapakov, Azerbaycan Konsolosu Yadullah Paşayev,Kazakistan İstanbul Konsolosu Serjan Sarsenbayev, KKTC İstanbul Konsoloslu Cahit Kayıarslan ,Tataristan Türkiye Temsilcisi Yrd.Albert Yalışev,Başkortostan Türkiye eski temsilcisi Kansaubiy Miziyev ve Türk Dünyası STK temsilcileri Türkmenistan Dostluk Dayanışma Derneği Başkanı Necdet Aygün, Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz ,Kırgız Türkleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Kurbanbeg Kutlu,Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu,Kazak Türk Vakfı Bşk.Yrd.Abdulvahap Kılıç, Türkmeneli Derneği Başkanı Savaş Avcı, Türkistanlılar Dernek Başkanı Ekber Yassa,Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı adına Metin Köse,İdil Ural Türkleri Dernek Başkanı Gülten Urallı , Kafkas-Çerkes Türkleri Dernek Başkanı Gazi Saygılı , Sanatçı Bünyamin Aksungur,Prof.Dr.Nevzat Gökalp,Türk Dünyasının emektar gazetecisi M.Kemal Sallı ,Fotoğraf Sanatçısı Atilla Küntüz,Ressam Tacigul Küntüz  gibi isimler katıldı.

Nevzat Kütük: Ülkelerimiz ayrı, gönüllerimiz bir

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, iftar programında yaptığı konuşmada, ülkeler ayrı olsa da gönüllerin bir olduğunu vurgulayarak, “Bu beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum” dedi. Her yıl geleneksel olarak kurdukları bu gönül sofrasında davetlilerle beraber olmanın onuru içerisinde  olduklarını ifade eden Kütük, “Davetimize teşriflerinizden dolayı her birinize teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

Mübarek Ramazan ayının bütün İslâm Dünyasına huzur getirmesi temennisinde bulunan Kütük, “Şimdiden yaklaşmakta olan Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

İftar programında Konsoloslar ve STK Temsilcileri duygu ve düşüncelerini aktardılar tüm davetlilerin ortak temennisi  “ Birliğimiz daim olsun “

İftar programından sonra teşekkür konuşması yapan Kütük, iftar programına gelen bütün davetlilere Kültür A.Ş. Yayınları’ndan “15 Temmuz Şehitleri” kitabı ile Zagipa İmangaziyeva  tarafından hazırlanan ve Kültür A.Ş tarafından yayınlanan “Sen Seni Bil” adlı CD’yi hediye etti.

Program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.