İBB Kültür A.Ş Hediyem İstanbul Türkiye Tasarım Haftası’nda yerini aldı. Hediyem İstanbul, İstanbul’un kokuları konsepti ile tasarladığı “İstanbul Kolonya” ve geleneksel ahşap oyuncak kültürümüzden esinlenerek tasarladığı “Topaç İstanbul” koleksiyon ürünleri ile katılım gerçekleştiriyor.

TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) ve Ekonomi Bakanlığı 8-12 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında ‘Türkiye Tasarım Haftası 2017’ etkinliğinin ikincisini düzenliyor.

Türkiye Tasarım Haftası, tasarımın her alanını kapsayan geniş bir yelpazede gerçekleştiriliyor. İçerisinde; endüstriyel tasarımdan, görsel iletişim tasarımına, modadan tasarımın bir pratik olarak ele alınmasına kadar birçok disiplini barındırıyor. Türkiye’den ve dünyadan ünlü tanınmış tasarımcıların konferans, panel ve atölye programları gerçekleştireceği fuarda, Hollanda ve İngiltere gibi Avrupa’daki birçok farklı ülkeden tasarım sergileri de yer alıyor.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen Türkiye Tasarım Haftası’na 12 Kasım’a kadar katılım sağlanabilir.

İBB Kültür A.Ş.’nin tasarım haftasında katılacağı iki Hediyem İstanbul ürünü ise şöyle:

İstanbul Kolonyaları

Hediyem İstanbul’un geleneksel el sanatı ürünlerinden replikalara, dekoratif ürünlerden, cam, porselen ve seramik ürünlere kadar uzanan geniş ürün yelpazesine İncir, Mimoza, Lâle, Ihlamur ve Boğaz Esintisi olmak üzere İstanbul’un çeşitli semtlerine özgü kokulardan ilham alınarak üretilmiş 5 farklı kolonya eklendi. Uzun süren ferahlık hissiyle tazelenmenin en saf halini sunan İstanbul Kolonyaları, İstanbulluların yaza girerken sevdiklerine sunacağı en prestijli hediyelerden biri olmaya aday.

Topaç İstanbul

Topaç İstanbul Koleksiyonu, Hediyem İstanbul 2016 Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışmasının birincilik ödülü kazanan tasarımının Hediyem İstanbul tasarım ekibi tarafından yeniden yorumlanmış halidir.

“Topaç İstanbul” ürünleri, İstanbul’un tarihi ve kültürel simgelerinden Galata Kulesi, Şehir Hatları Vapuru, Semazen, Çay, Simit ve Osmanlı Macunu simgelerinden ilhamlanarak altı farklı şekilde tasarlanmış ve bir yandan geleneksel bir oyuncağımızı yeni nesil ile tanıştırırken diğer yandan da İstanbul’u tanıtmaktadır.

Galata Kulesi İstanbul’un tarihi yapılarını, Şehir Hatları Vapuru eşsiz boğaz turu deneyimini, Semazen İstanbul’un maneviyatını, Simit, Çay ve Osmanlı Macunu da İstanbul’un lezzetleri simgelemekte ve anlatmaktadır.

Topaçlar doğal ahşap malzeme kullanılarak torna tezgâhında el işçiliği ile üretilmiş ve sağlığa zararsız boyalar kullanılarak renklendirilmiştir.