Çocuk Katılım Formu 5.Çocuk Yarışma Şartname

Çocuk Yazarlar

5. ÇOCUK YAZARLAR HİKÂYE YARIŞMASI: HAYALİMDEKİ KAHRAMANLA İSTANBUL’DA BİR MACERA

Hayalindeki kahramanla İstanbul’da geçen maceralı bir hikâye yaz, gönder, hediyeleri kazan!

Her yaşa hitap eden zengin bir kütüphane oluşturmak amacıyla yayın faaliyetlerini sürdüren Kurumumuz; çocukları ve gençleri edebi değeri yüksek metinlerle, usta işi çizimlerle buluşturmayı amaçlıyor. Kültür A.Ş. olarak; bu amaç doğrultusunda çocukların gelişim dönemlerini, ilgi, beğeni ve beklentilerini dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu çalışmalarımızı yaparken çocukların yaşadıkları şehri tanımasını, hissetmesini ve bunu Türkçenin dil zenginliği içerisinde en güzel biçimde ifade edebilmesini ayrıca önemsiyoruz. Bu amaçla geçtiğimiz yıllarda başlattığımız ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediğimiz “Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması” nın bu yıl beşincisini düzenliyoruz.

5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlediğimiz yarışma, geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gördü. Okulların ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin ayrı ayrı elemelerinden geçmesine rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kurumumuz tarafından oluşturulan jürinin değerlendirmesine yüze yakın hikâye sunduk. Jürimiz umut vaat eden onlarca hikâye arasından ilk 10 hikâyeyi seçmekte oldukça zorlandı. Ardından yetenekli çocuk yazarlarımız düzenlenen törenlerle ödüllerine kavuştular. Seçilen hikâyeler ise Kültür A.Ş. Çocuk Yayınları tarafından resimletilerek yayına hazırlandı. “Benim İstanbul’um”, “Hayalimdeki İstanbul” ve “Fantastik Şehir İstanbul” kitapları da böylece raflardaki yerlerini aldılar.

Bu yılki yarışma için ise “HAYALİMDEKİ KAHRAMANLA İSTANBUL’DA BİR MACERA” başlığı seçildi. Ortaokul öğrencileri bu kez hayallerindeki kahramanla İstanbul’da geçen maceralı bir hikâye anlatacaklar. Yarışmaya İstanbul genelindeki tüm resmi ve ortaokul öğrencileri katılacak.

Eserler katılım formu ile birlikte cocukyazarlar@kultur.istanbul e-posta adresine gönderilecek. Yarışmaya başvuru 10 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 23:59 itibariyle sona erecektir.

Ödül töreni Mart ayı içerisinde yapılacak. Dereceye giren öğrencilere yönelik Çocuk Yazarlar Atölyesi düzenlenecek, öyküler kitaplaştırılacak.

Ödüller:

ÖĞRENCİLERE:

• Birinciye: 1 adet dizüstü bilgisayar, Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 150 liralık kitap çeki ve okul kütüphanesi için Kültür A.Ş. Çocuk Yayınları kitap seti.
  • İkinciye: 1 adet tablet ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 150 liralık kitap çeki.
  • Üçüncüye: 1 adet mini tablet ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 150 liralık kitap çeki.

Dördüncüden onuncuya kadar mansiyon ödülü: Tablet PC ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 150 liralık kitap çeki.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİN ÖĞRETMENLERİNE:

• Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 150 liralık kitap çeki.

* Ayrıca yarışmalarda ödül alan tüm öğrencilere madalya, okullarına plaket verilecektir.

Hangi sınıflar katılabilir?

5, 6, 7 ve 8. sınıflar

Nasıl yazılacak?

Times New Roman, 12 punto ile

Kaç sayfa olmalı?

2 ile 3 A4 sayfası arasında olmalı

Son teslim tarihi: 10 Şubat 2018

Müracaat: Hikâyeler / adresindeki katılım formu ile birlikte cocukyazarlar@kultur.istanbul e-posta adresine gönderilecek.