İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı olarak çocuk, genç ve yetişkinlere tiyatro eğitimi veren Gösteri Sanatları Merkezi’nin (GSM), 2012- 2013 dönemi öğrenci kayıtları başlıyor. Başvurular 2-11 Ekim tarihleri arasında www.kultursanat.org sitesinden ya da Tarık Zafer Tunaya ve Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’ne bizzat başvurarak yapılacak.

Usta Tiyatroculardan Oyunculuk Eğitimi

Hüseyin Sorgun’un genel sanat yönetmenlini yürüttüğü Gösteri Sanatları Merkezi oyunculuk eğitmen kadrosunda, Ayla Algan, Aziz Sarvan, Varlam Nikoladze, Nadir Sarıbacak, Savaş Aykılıç, Hilmi Zafer Şahin, Dilek Tekintaş, Rauf Altıntak ve Hilali Mahmutoğlu gibi usta tiyatrocuların isimleri ön plana çıkıyor.

Gösteri Sanatları Merkezi’nin (GSM) Ekim-Mayıs döneminde gerçekleştireceği tiyatro eğitimi çerçevesinde, 9-12 yaş grubu çocuklar, 13-15 ve 15-17 yaş grubu gençler ve 18 yaş ve üzeri yetişkinler için oyunculuk eğitimi veriliyor. Gösteri Sanatları Merkezi, 2 yıllık bir eğitim süreci için her sene başında öğrenci alıyor.  Öğrenciler, her alanın teorik ve pratik yanlarını alanlarında uzman tiyatrocular ve eğitmenlerden alıyor. İki yıllık eğitimin ardından ise katılımcılara mezuniyet sertifikaları veriliyor.

GSM, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi ağırlıklı eğitim çalışmalarını yürütüyor. Yetişkinler için oyunculuk programı, haftanın dört günü, çocuk, gençlik ve yazarlık programları ise haftada bir gün gerçekleştiriliyor. Her branşla ilgili sayıya göre farklı sınıflar açılabiliyor.

GSM kayıtları için 2-11Ekim tarihleri arasında başvurular alınacak.

Başvuru ve kayıt için neler gerekli?

Gösteri Sanatları Merkezi başvuruları Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nin yanı sıra e-mail yoluyla ilgili formu doldurmak suretiyle de yapılacak. Başvuru süresinin bitiminde Oyunculuk bölümü için (Yetişkinler) mülakat tarihleri belirlenecek ve başvuru sahiplerine ilan edilecek. Oyunculuk eğitimini tercih edenlerden, sahne üzerinde kendi seçtikleri bir oyundan bir sahneyi oynamaları, doğaçlama bir durum üzerine kabiliyetlerini göstermeleri ve önceden çalıştıkları bir şiiri okumaları istenecek.

Bilgi için: Gösteri Sanatları Merkezi: (Tel) 0212 521 55 65

Başvuru adresi: www.kultursanat.org